Порошенко хоче перезавантаження влади без парламентських виборів

Порошенко хоче перезавантаження влади без парламентських виборів

Укрінформ
Політичну кризу в Україні може вирішити перезавантаження влади, але без парламентських виборів.

Про це у понеділок на брифінгу у Вінниці повідомив Президент України Петро Порошенко.

«Я вважаю, що на сьогоднішній день потрібно пройти перезавантаження влади. Це те, чого хоче народ. Нарешті й Уряд заявив, що він розуміє цю необхідність. Парламент нарешті має узяти на себе відповідальність, а не займати страусину позицію, щоби спільно, не перекладаючи цю відповідальність ні на кого, напрацювати вихід із об’єктивної кризи. Але при цьому не треба посипати голову попелом, не треба робити кроки, які призводять до хаосу або дезорганізації держави. Я проти дострокових парламентських виборів», - сказав Порошенко.

За його словами, народ все, що міг, зробив, - і волю продемонстрував, і  проголосував, і обрав тих, хто сформували в парламенті порєвропейські сили. 

Президент наголосив, що йому додає оптимізму голосування в парламенті  за антикорупційні реформи.

«Це те, що парламент нарешті спромігся зробити, - він відкрив чесну й прозору приватизацію, прозоре управління об’єктами державної власності, тими, що залишаться в держвласності і не будуть джерелом корупції. Він нарешті прискорив роботу по антикорупційній прокуратурі і по запуску електронних декларацій. Це дуже важливі речі і це дає мені ще більш підстав для оптимізму, що вихід буде знайдений і що влада буде перезавантажена, а ми повернемо той темп реформ, якого потребує Україна», - сказав Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-