Штайнмайєр і Еро розказали, що везуть до Києва

Штайнмайєр і Еро розказали, що везуть до Києва

Укрінформ
Глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр і Франції Жан-Марк Еро мають намір у Києві розібратися у внутрішньополітичній ситуації, що склалася в Україні, і висловити свою підтримку реформам, від яких залежить і успіх Мінського процесу.

Про це вони заявили під час спільної прес-конференції у Берлінському аеропорту перед від'їздом до Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Ми хочемо допомогти Україні", - заявив Штайнмайєр. "Так, ми підтримуватимемо Україну і при цьому вимагатимемо виконання реформ і виконання Мінських угод; це наше спільне послання, яке ми веземо в Київ", - додав Еро.

При цьому обидва дипломати висловили занепокоєння "турбулентністю в українській внутрішній політиці" в останні дні.

"Ми маємо переконати українців, що реформи тільки в їх руках", - сказав Еро. Чим швидше підуть реформи, тим швидше відновиться довіра до країни, підкреслив він. Європейські партнери вимагають більшої активності в боротьбі з корупцією, розбудові транспарентного і правового суспільства.

Ситуація у внутрішній політиці чинить вплив і на хід Мінського процесу, відзначили обидва дипломати, нагадавши, що на їх країнах також лежить відповідальність за його просування і завершення у рамках «нормандського формату». Для цього потрібне сприяння російської сторони, її вплив на сепаратистів, відзначив Штайнмайєр, «але нам потрібна і українська внутрішня політика», підкреслив він. Главу МЗС ФРН непокоїть дискусія, що розгорнулася, про майбутнє реформ у країні. Якщо ситуація в Донбасі сьогодні «краще, ніж була рік тому», то ті завдання, які мав виконати Київ (у тому числі в частині конституційної реформи), пробуксовують, підкреслив Штайнмайєр.

Літак "Люфтваффе", яким обидва міністри поїхали до Києва, вилетів о 13:15 за берлінським часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-