Росія готується до війни на два фронти – ЗМІ

Росія готується до війни на два фронти – ЗМІ

Укрінформ
Війна на Сході України повертається. Росія готується до воєнних дій на два фронти.

Про це пише журналіст «Нью-Йорк Таймс» Ендрю Крамер, статтю якого надрукувало австралійське видання The Age.

«Хоча протистояння на сході України й пішло в тінь війни в Сирії, однак воно різко активізувалося в останні тижні, зазначають жителі вздовж лінії фронту, командири і європейські спостерігачі», – йдеться у матеріалі.

На його думку нинішнє відновлення воєнних дій в Україні до рівня, який не спостерігався з літа, означає готовність з боку Росії, яка підтримує бунтівників на сході України, до підтримки двох активних конфліктів відразу.

Також Крамер вважає, що припинення вогню на Донбасі було пов’язане з військовим втручанням Росії в Сирії наприкінці вересня, коли Росія почала завдавати авіаударів від імені уряду президента Башара Асада.

У своїй статті журналіст наводить інформацію, надану представникам преси заступником голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України Александером Хугом, який повідомив, що спостерігачі зафіксували на проросійському боці конфлікту 88 танків в безпосередній близькості від лінії зіткнення і в повній бойовій готовності.

У матеріалі також зазначається, що у столиці України налічується кілька сотень воєнізованих ветеранів правого руху, які час від часу створюють проблеми українському урядові, як от протести на Майдані Незалежності у ці вихідні. Однак ці акції не мають підтримки населення.

Як повідомляв Укрінформ, австралійські ЗМІ пишуть, що відповідь на дії РФ у Сирії слід шукати в Чечні або в Україні.

Фото: Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-