Ходорковський у разі приходу до влади обіцяє Путіну недоторканність

Ходорковський у разі приходу до влади обіцяє Путіну недоторканність

Укрінформ
Лідер "Відкритої Росії", екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський висловився за недоторканність колишніх представників влади при зміні режиму в Росії.

Про це він заявив на зустрічі зі своїми прихильниками в Лондоні, відповідаючи на запитання про долю Володимира Путіна в разі приходу Ходорковського до влади, повідомляє Znak.

«Я не бачу протистояння між нами в особистій сфері, наші рахунки закриті. Він — мій політичний опонент. Я вважаю, що правильно і гідно, коли колишній опонент — колишній президент або колишній прем'єр-міністр, будуть користуватися повною недоторканністю, як це влаштовано в нормальних країнах (у разі, якщо вони не скоять персональних злочинів). Вони повинні бути звільнені від відповідальності за свої дії в ході політичного життя, якщо це не були кримінальні злочини, але це має встановити суд», - відповів глава «Відкритої Росії».

Політик зазначив, що, хоча багато представників опозиції є прихильниками жорсткого ставлення до режиму і майбутніх люстрацій, на його думку, це "шлях в нікуди".

"В країні занадто багато ненависті, суспільство дуже роз'єднане. Хтось повинен почати прощати, і, якщо ми вважаємо себе людьми більш моральним, ніж наші опоненти, а ми сподіваємося, що так і є, то прощати ми повинні почати. Як би це не було важко", – наголосив Ходорковський.

У 2015 році Ходорковський заявив, що не виключає можливості своєї участі у виборах до Державної думи РФ у 2016 році, а раніше – що готовий стати новим президентом Росії.

23 грудня 2015 року Ходорковський був заочно арештований у справі про організацію вбивства мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова у 1998 році. Відповідну підозру йому було пред'явлено у грудні.

11 лютого російські ЗМІ повідомили, що Ходорковський оголошений у міжнародний розшук за лінією Інтерполу. Пізніше генеральний секретаріат Інтерполу відмовив Росії в розшуку, зазначивши, що запит Москви не відповідає правилам організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-