Президент: Законодавчих перепон на

Президент: Законодавчих перепон на "безвізовому" шляху вже немає

Укрінформ
Символічно, що закони по безвізовому режиму ухвалені саме в річницю перемоги Революції Гідності, в роковини загибелі Героїв Небесної Сотні, кривавої розправи режиму Януковича над учасниками мирного протесту.

Про це йдеться у зверненні Президента Петра Порошенка.

"Фінальний пакет так званих безвізових законів, ініційованих мною, Верховна Рада підтримала буквально позавчора. Тим самим знято останні законодавчі перепони на шляху отримання українськими громадянами безвізового режиму поїздок до ЄС. Після цього голосування Європейська Комісія може розпочати процес підготовки відповідної законодавчої пропозиції для її подальшого внесення на затвердження держав-членів ЄС та Європарламенту", - зазначив глава держави.

За словами Президента, ухвалені дуже важливі і непрості закони: "Ми надали громадськості ще більше можливостей впливати на обрання спеціального антикорупційного прокурора і посилили його незалежність від політичних впливів і від генерального прокурора".

"Відточені роками в країнах Європейського Союзу кращі практики боротьби з корупцією, контролю за доходами та видатками державних службовців, протидії їхньому незаконному збагаченню, арешту та конфіскації активів, одержаних корупційним шляхом, - це потрібно нам самим, а не Євросоюзу", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-