У ГПУ сказали, коли Шокін перестане бути Генпрокурором

У ГПУ сказали, коли Шокін перестане бути Генпрокурором

Укрінформ
Віктор Шокін залишається Генеральним прокурором, допоки відповідний рапорт про відставку не буде задоволений Президентом та схвалений Верховною Радою.

Про це в ефірі телеканалу News One заявив помічник Генерального прокурора України Владислав Куценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо така заява вже надійшла, то остаточне рішення, чи  продовжуватиме Віктор Шокін бути Генеральним прокурором, чи буде звільнений - вирішить Президент та Верховна Рада України. Тобто, якщо Президент задовольнить рапорт, а Верховна Рада дасть згоду на звільнення Віктора Шокіна, то лише тоді він може перестати бути Генеральним прокурором", - сказав Куценко, коментуючи повідомлення про те, що заява Шокіна про звільнення вже в Адміністрації Президента.

При цьому він не став офіційно підтверджувати чи спростовувати повідомлення про наявність заяви Шокіна в АПУ, додавши, що це - компетенція Банкової. "Слово Президента для Віктора Шокіна - це закон, і воно не обговорюється", - заявив Куценко, говорячи про пропозицію Президента щодо написання заяви Генпрокурором про відставку.

"Наразі він  - Генеральний прокурор. Знаходиться у відпустці, як ви знаєте. А Генеральна прокуратура працює у штатному режимі. Тому лише час може розставити крапки над "і" та сказати, чи буде й надалі Віктор Шокін Генпрокурором", - додав Куценко.

При цьому помічник Шокіна заявив, що він "не уповноважений" говорити про те, як довго Генпрокурор перебуватиме у відпустці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-