Гройсман оголосив про вихід «Самопомочі» з коаліції

Гройсман оголосив про вихід «Самопомочі» з коаліції

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив про вихід фракції «Самопоміч» із коаліції.

Про це він заявив, відкриваючи пленарне засідання парламенту у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Згідно з поданою заявою повідомляю про припинення участі депутатської фракції «Самопоміч» в коаліції «Європейська Україна» у Верховній Раді України 8-го скликання. Є відповідне відкликаннія підписів членів фракції під коаліційною угодою», - сказав Гройсман.

На ранковому засіданні ВР зареєструвалося 311 нардепів. На засіданні присутні Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та члени уряду, оскільки сьогодні відбудеться година запитань до Кабміну.

Нагадаємо, відповідно до ст. 83 Конституції України, коаліція депутатських фракцій має налічувати більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради.

Раніше до коаліції входили п’ять фракцій: «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Радикальна партія», «Батьківщина» і «Самопоміч», які сумарно налічували 283 нардепи. Однак згодом її залишила фракція Олега Ляшка, а 18 лютого – «Батьківщина» і «Самопоміч». Відтак на сьогодні кількість депутатів, які входять до «коаліції», становить 217 обранців при мінімально необхідних 226 для існування коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-