Горбулін розказав, чиї циркуляри виконує Путін

Горбулін розказав, чиї циркуляри виконує Путін

Укрінформ
Російська агресія проти України є закономірним етапом імперського реваншу з метою знищення української незалежності, а його ідеологія закладена ще у Валуєвському циркулярі 1863 року.

Про це заявив на брифінгу в четвер директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нинішня агресія Росії проти України не є випадковістю. Це закономірний етап політики імперського реваншу, яка здійснюється сусідньою державою упродовж чверті століття. І роль суб'єктивного чинника в особі президента Путіна не слід перебільшувати. За Путіним стоїть корпорація чекістів-імперців, а за ними - інтереси російського капіталу, що паразитує на природних багатствах країни", - сказав Горбулін.

Він додав, що цю реваншистську політику Росії підтримують десятки мільйонів глядачів російського телебачення, отруєних великодержавними мареннями. 

На переконання Горбуліна, протистояння з Росією - це не минуле і не сьогодення, а наше майбутнє, до якого треба готуватися з усією відповідальністю, оскільки існування незалежної Української держави, а тим більше її успіх і процвітання,  - це "крах імперської міфології і вінок на могилу російських амбіцій".

Директор Національного інституту стратегічних досліджень наголосив, що навіть якщо росіяни підуть з Донбасу і погодяться переглянути статус Криму, Російська імперія ніколи не дасть Україні спокою. За його словами, вона з останніх сил буде намагатися посварити нас з Європою, Америкою, Китаєм, Туреччиною, розпалювати і підживлювати усі можливі внутрішні конфлікти в Україні - політичні, соціальні, культурні, конфесійні.

"І все це з однією метою - довести собі і решті світу, що ніякої України, її народу, її держави "не було, немає і не може бути". Ця формула, вперше використана у Валуєвському циркулярі 19 сторіччя, яким заборонялося використання української мови у публічній сфері, є наскрізною логікою російсько-українських відносин аж до заяви Путіна на Бухарестському саміті НАТО під час зустрічі з президентом Бушем, що Україна - це взагалі не держава", - зазначив Горбулін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-