Рада завернула закон про освіту

Рада завернула закон про освіту

Укрінформ
Народні депутати направили на доопрацювання проект закону №3491 про освіту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 232 народні депутати.

Як зазначила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, цей законопроект містить низку новацій у сфері освіти.

«Впевнена, що законопроект містить багато новаторських пропозицій, нових ідей, в тому числі запровадження 12-річної школи, розширення функцій нагляду за академічною доброчесністю, створення можливостей для підвищення оплати викладачам, які будуть проходити додаткову сертифікацію. Законопроект містить абсолютно нові статті про кваліфікацію і рамки кваліфікації. Законопроект передбачає зменшення регуляторної функції держави в умовах переходу до автономії закладів освіти, а також перерозподіл функцій управління між органами державної влади та органам місцевого самоврядування різних рівнів... Комітет Верховної Ради ухвалив рішення направити законопроект на повторне перше читання і ми підтримуємо таку пропозицію», - зазначила Совсун. 

У свою чергу голова комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич зазначила, що цей законопроект потребує дуже широкого обговорення і доповнення.

«Нам треба цілу низку норм посилити у законопроекті про освіту і навіть деякі нові статті включити, які стосуються реального запуску реформи освіти. Наприклад, у частині 12-річної освіти треба в законопроекті показати, чим саме відрізняється 12-річна школа. Для нас не самоціль посадити дітей ще на один рік у школу. Ця школа має бути школою нової якості», - сказала Гриневич. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-