ЄС про події в Раді: керівництво України має продовжити реформи без олігархів

ЄС про події в Раді: керівництво України має продовжити реформи без олігархів

Ексклюзив
Укрінформ
У Європейському Союзі наголошують на необхідності продовження реформ в Україні, включаючи протидію впливу олігархів на політиків.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу заявила речник Єврокомісії Майя Косьянчич, висловлюючи позицію ЄС щодо заслуховування та рішень у Верховній Раді щодо діяльності уряду.

«ЄС ретельно відслідковує події цього тижня на пленарній сесії Верховної Ради. За такого критичного стану справ дуже важливо, щоб політичні лідери країни продовжили зосереджуватися на важливій роботі із подальших реформ», - наголосила Косьянчич.

У ЄС висловили переконання, що «нинішня криза є можливістю підвищити якість роботи та переконати громадян, що лідери України спроможні подолати виклики системної трансформації».

Косьянчич нагадала, що реформи мають відбуватися у відповідності до Угоди про асоціацію Україна-ЄС, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, та фокусуватися на верховенстві права, боротьбі з корупцією і демократичній підзвітності.

При цьому у Євросоюзі визнали, що українське керівництво упродовж попередніх місяців виконало суттєву роботу для просування уперед за порядком денним реформ заради позитивних результатів для українців.

«Ми бачимо нову якість демократії. Це досягнуто завдяки більшій прозорості та відкритості усіх інституцій, децентралізації, дерегуляції, удосконалення державних закупівель, реформ поліції, ефективного використання усіх інституцій та засобів для викорінення корупції», - також відзначила Косьянчич.

Окрім цього, в ЄС вказали на важливість продовження реформ у сфері економіки з метою забезпечення засад економічного зростання.

За словами представника Єврокомісії, також необхідні більш рішучі дії у супротив впливу олігархів на політичні структури, демонополізація, а також приватизація державних підприємств з метою забезпечення ефективнішого управління, подальше покращення місцевого самоврядування, реформа державної служби, включаючи фіскальні і податкові органи.

«ЄС залишається готовим продовжувати надавати суттєву фінансову і технічну підтримку зусиллям України у проведенні реформ», - наголосила Косьянчич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-