Кучма розповів про стан переговорів щодо Донбасу

Кучма розповів про стан переговорів щодо Донбасу

Укрінформ
У Мінську закінчилося засідання Тристоронньої контактної групи, після якого представник України в Тристоронньої контактній групі Леонід Кучма зазначив, що без реалізації положень про безпеку Мінська рухатися далі в напрямку врегулювання ситуації неможливо.

Про це повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Фейсбук.

"Викликає глибоку стурбованість систематичне порушення режиму припинення вогню з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей. При цьому ми спостерігаємо, що з кожним днем кількість обстрілів тільки зростає...У СММ ОБСЄ як не було, так і немає повного доступу до всіх територій, підконтрольним представникам окремих районів Донецької та Луганської областей, включаючи кордон з Росією. Тривають поставки Росією військової техніки, озброєнь і боєприпасів на Донбас", - цитує Оліфер слова представника України в Тристоронньої контактній групі Леоніда Кучми.

"Ще раз підкреслюю: без реалізації положень про безпеку Мінська рухатися далі в напрямку врегулювання ситуації не представляється можливим ", - додав Кучма.

Також в повідомленні зазначається про те, що Україна залишається вірною взятим на себе зобов'язанням і готова рухатися в напрямку забезпечення виконання Мінських домовленостей в повному обсязі.

Окрему увагу було приділено питанню звільнення заручників. "Україна наполягає на допуск експертів Міжнародного Комітету Червоного Хреста в місця утримання українських заручників в окремих районах Донецької і Луганської областей та на якнайшвидше звільнення українських громадян", - пише Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-