Меркель про квоти на біженців: Ми робимо з себе посміховисько в Європі

Меркель про квоти на біженців: Ми робимо з себе посміховисько в Європі

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель міцно "тримає оборону" перед критикою її політичного курсу щодо біженців і захищатиме його на саміті ЄС у четвер.

Про це вона заявила в середу у роз'ясненні бундестагу напередодні відбуття до Брюсселя, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Той (стан), до якого ми підійшли, виправдовує те, щоб і далі продовжувати рухатися цим шляхом", - сказала вона.

"Ми робимо з себе посміховисько в Європі", - додала голова уряду, говорячи про те, що ЄС досі так і не може вирішити питання про квоти на розподіл 160 тис. біженців.

Меркель перелічила завдання з розв’язання кризи: боротьба з причинами, які спонукають людей шукати кращої долі; захист зовнішніх кордонів Співдружності і контроль над потоками біженців усередині ЄС.

Особливий упор вона має зробити на домовленостях з Туреччиною. Саме на цю країну покладається особлива роль в "істотному скороченні" потоку незаконних мігрантів і в захисті зовнішніх кордонів Євросоюзу, у тому числі і шляхом спільного патрулювання на морі. "Нам слід навчитися охороняти морський кордон", - наголосила вона. "Чи вдасться нам пройти цей шлях? Чи Європа повинна тепер на все махнути рукою і замість цього закрити грецько-македонсько-болгарський кордон"?, - звернулася Меркель до депутатів.

Говорячи про боротьбу з причинами кризи біженців, канцлер назвала ситуацію в Сирії "пригнічуючою" і піддала критиці бомбардування російськими військами, які ще більше посилюють бідування сирійців. Вона нагадала про свою ініціативу забезпечення над Сирією зони, вільної від польотів, з метою захисту громадян країни.

За словами Меркель, останні опитування свідчать, що майже 90% німців вважають, що тим, хто втікає від терору і війни, потрібно дати притулок. "Я вважаю, що це чудово", - похвалила канцлер співвітчизників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-