Закладених в бюджет субсидій може не вистачити після подорожчання - Зубко

Закладених в бюджет субсидій може не вистачити після подорожчання - Зубко

Укрінформ
Цьогоріч у державному бюджеті передбачено 35 млрд грн на виплату субсидій по сплаті житлово-комунальних послуг. Але цієї суми може не вистачити, якщо кількість субсидіантів різко зросте після чергового етапу подорожчання житлово-комунальних послуг.

Про це на засіданні Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Верховної Ради повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Споживання газу населенням становить близько 18 млрд кубометрів на рік, з них 11 (млрд. - Ред.) припадає на приватні будинки. Цьогоріч у бюджеті закладено 35 млрд грн на субсидіювання населення по сплаті житлово-комунальних послуг», - сказав Зубко.

Він нагадав, що у 2015 році було виплачено 18 млрд субсидій, це становило 3,1% бюджету України.

«Цьогоріч (на субсидії. - Ред.) закладено 35 млрд (гривень. - Ред.), це вже 5% бюджету, але це може бути не вся необхідна сума. Через подальше підвищення тарифів кількість субсидіантів може бути збільшена до 7 млн, а не 5,4, як сьогодні», - зазначив віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-