Чубаров: У забороні Меджлісу - мета витіснити татар з Криму

Чубаров: У забороні Меджлісу - мета витіснити татар з Криму

Укрінформ
Заборона в Криму діяльності Меджлісу кримськотатарського народу ставить під загрозу життя в Криму тисяч людей, пов'язаних з вибраним кримськими татарами органом.

Про це на прес-конференції в Києві заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це тисячі і тисячі людей, які обиралися в 2013 році, і над цими тисячами людей нависає загроза. Ми можемо тільки здогадуватися про рівень цієї загрози. Ми не виключаємо прямих репресій у вигляді затримань членів центрального Меджлісу, і ми розуміємо, що частина членів місцевих меджлісів витіснятиметься з Криму», - заявив Чубаров.

Як вважає політик, заборона Меджлісу - це ще один крок Москви в «намірі повного витіснення кримськотатарського народу з Криму».

Чубаров назвав кримські суди бутафорією і висловив упевненість, що так званий Верховний суд Криму, який розглядатиме позов про заборону діяльності Меджлісу, прийме потрібне Кремлю рішення.

«Для нас вже немає сумнівів в алгоритмі дій окупаційної влади, буде вирішено, оскільки в Криму все те, що формально називається судами - все це бутафорія. Всі рішення спускає до Криму Кремль. Меджліс буде заборонено», - заявив Чубаров.

На його думку, в даній ситуації необхідно почати терміново обговорювати посилення міжнародних санкцій до Росії і винесення цього питання до порядку денного Ради безпеки ООН «для того, щоб попередити можливі репресії проти кримських татар».

 «Можливо, комусь здасться надуманим наш страх, але ми бачимо, що до цього все йде. Необхідно попередити витіснення з Криму кримських татар і переходити до обговорення з нашими партнерами того, до чого більшість переходити не хоче - до посилення міжнародних санкцій проти Росії», - зазначив глава Меджлісу.

Як вважає Чубаров, заяви і декларації на аресу Кремля не мають сенсу.

«Скажу чесно, більше того, що вже зроблено, щоб пробувати зупинити окупантів в їх жорсткому тиску на кримських татар на рівні заяв і декларацій, я вже не бачу», - резюмував глава Меджлісу.

Раніше Укрінформ повідомляв, що «прокурор» Криму Поклонська вручила першому заступникові Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову екземпляр позовної заяви прокуратури до суду про заборону діяльності Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-