У Батьківщині не виключають

У Батьківщині не виключають "нового формату" коаліції

Укрінформ
Заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв не виключив можливості участі фракції у формуванні нового формату парламентської коаліції у випадку, якщо Арсеній Яценюк подасть у відставку.

Про це він заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо кількість людей менше, ніж 226 у коаліції, починається відлік часу - 30 діб для формування нової коаліції. Сформована нова коаліція - це один розвиток подій, несформована нова коаліція - інший розвиток подій. При чому, думаю, протягом цих 30 діб може бути заява Прем'єра про відставку, що відкриває тоді шлях для переформатування коаліції "За європейський вибір" і я не виключаю, що ми можемо бути учасниками такого процесу, ми абсолютно нормально це сприймемо", - сказав Соболєв.

За його словами, саме відставка Яценюка з посади очільника уряду може бути підставою для участі "Батьківщини" в процесі створення нового формату коаліції.

Водночас народний депутат підкресли, що його фракція ніколи не увійде до складу коаліці, участь у якій братимуть "Опозиційний блок", групи "Відродження" та "Воля народу" або "інші залишки режиму Януковича".

Разом з тим, Соболєв розповів, що наразі "Батьківщина" планує провести консультації із "Самопоміччю" та депутатами з БПП, які планують залишити лави коаліції, аби обговорити подальший план дій.

"Ми прийняли сьогодні два рішення на фракції - вийти з коаліції й уповноважити керівництво фракції негайно вийти на переговори з фракцією "Самопоміч" і з фракцією БПП для того, щоб визначити, що далі відбуватиметься з коаліцією", - додав Соболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-