Новіков прокоментував слова Путіна про «підрив поваги до суду РФ»

Новіков прокоментував слова Путіна про «підрив поваги до суду РФ»

Укрінформ
Російський адвокат народного депутата України Надії Савченко та інших українських політв'язнів Ілля Новіков критично відгукнувся з приводу слів президента Росії Володимира Путіна про «підрив поваги до суду».

Про це він написав у своєму Твіттері.

«Путін вчора смішне сказав. Та вся моя робота у справі Савченко - один суцільний підрив поваги до судової системи. І суд з прокуратурою, на щастя, в цьому активно допомагають», - пише Новіков

Нагадаємо, у вівторок на всеросійській нараді голів судів Путін висловив обурення тим, що «ті, хто програв у судовому процесі, нерідко продовжують змагатися і після набрання рішення суду законної сили – організовують тиск на суд на всіх каналах, включаючи замовлені інформаційні кампанії, не шкодують епітетів і чорних фарб не лише відносно конкретного судді або конкретного суду, а й відносно всієї судової системи».

Ця заява викликала великий відгук у колі російської опозиції і правозахисників. Вони нагадали, що, по-перше, у втраті поваги винен сам заангажований російський суд, а по-друге, що в цих умовах всяке «продовження змагання тих, хто програв» можливе і правильне, оскільки не суперечить російським і міжнародним законам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-