Луценко закликав Яценюка до «внутрішньої революції»

Луценко закликав Яценюка до «внутрішньої революції»

Укрінформ
Керівник фракції БПП Юрій Луценко закликав уряд та Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка до внутрішньої революції заради змін в країні.

Про це він заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі знаємо, що країна перебуває у дуже складній ситуації. Я закликаю Прем'єр-міністра та уряд до внутрішньої революції, до усвідомлення, що далі так жити не можна. Так, голосів за зняття (відставку уряду - авт.) не було, але немає голосів за реформи, немає голосів довіри цьому Уряду. Відтак, треба провести внутрішнє революційне рішення», - сказав Луценко.

Він також повідомив, що після того, як народним депутатам не вистачило голосів для висловлення недовіри уряду, формально результати не дають підстав для відставки уряду.

«Тим не менш, формальна перемога Яценюка також не є, бо уряд потребує підтримки більшості парламенту, а її немає. Це означає, що уряд у такому форматі не зможе проводити реформи... Я переконаний, що Арсеній Яценюк зможе зробити з цього висновки», - уточнив Луценко.

Керівник фракції БПП також повідомив, що підтримує позицію Президента України щодо того, що час точкових змін в уряді давно пройшов і був упущений.

«Йдеться про необхідність глибокого переформатування всього уряду. Думаю, що результати сьогоднішнього голосування, які формально не призвели до відставки уряду, тим не менше продемонстрували, що цей Уряд вже не має підтримки парламенту і не зможе проводити закони. ...Отже, цю команду треба міняти. Як це зробити? Треба спитати у Прем'єр-міністра, бо на ньому лежить відповідальність. Він сьогодні побачив недовіру українського парламенту», - пояснив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-