Ситник прогнозує швидке рішення щодо

Ситник прогнозує швидке рішення щодо "кіотських грошей"

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник вважає, що остаточне рішення у справі щодо спроби крадіжки "кіотських грошей", причетним до якої називали в.о. міністра екології Сергія Курикіна, буде прийняте достатньо швидко.

Про це Ситник розповів в інтерв`ю Укрінформу.

"Перевірені нами факти за даним кримінальним провадженням вказують на ситуацію, коли через фіктивні підприємства хотіли вивести близько півмільярда гривень. Я думаю, що по цьому провадженню достатньо швидко буде прийнято остаточне рішення", - сказав директор бюро.

За його словами, на той час, коли на засіданні уряду в січні було оприлюднена інформація по цій справі,  кримінальне провадження за даними фактами розслідувалося детективами Національного антикорупційного бюро.

"Я вам більше скажу: на жаль, ця ситуація перейшла в публічну площину трохи швидше, ніж ми цього очікували. Ми хотіли провести певні оперативні заходи, але коли інформація набрала публічного розголосу, це обмежило нас у певних оперативних можливостях", - сказав Ситник.

Нагадаємо, Кабмін провів службове розслідування щодо виграшу тендера так званих "кіотських грошей" фіктивною фірмою та звернувся до НАБУ з проханням притягнути до відповідальності всіх причетних чиновників.

"З огляду на матеріали ДФС і службового розслідування уряд звертається до Національного антикорупційного бюро порушити кримінальне провадження і притягнути до кримінальної відповідальності всіх, починаючи з посадових осіб Міністерства екології і закінчуючи кожним чиновником, який брав участь у схемі щодо виграшу тендеру фіктивною компанією з тією метою, щоб вкрасти з держбюджету 480 млн гривень", - сказав Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну 20 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-