Канада має дати Україні летальну зброю - тіньовий міністр оборони

Канада має дати Україні летальну зброю - тіньовий міністр оборони

Укрінформ
Країнам НАТО слід надати Україні летальне озброєння, яке дозволить їй ефективніше протистояти російській агресії.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан.

«Оскільки Росія не виконує Мінські угоди та задля надання Україні змоги захищати свою територію, НАТО, зокрема США разом із Канадою, мають розглянути надання Києву летального обладнання, якого він потребує», - сказав Безан.

Він додав, що вже надіслав запит до міністерства оборони щодо кількості надлишкового обладнання, придатного для використання в Україні. «Україні необхідно надати можливість належним чином захищатися від російських військ. Я надіслав до міністерства оборони Канади запит щодо кількості надлишкового обладнання. Ми вивчимо цей список, аби зрозуміти, чи відповідає він потребам України», - зазначив тіньовий міністр оборони.

За його словами, піти на такий крок раніше Канаді заважали міжнародні зобов'язання. «Коаліція мусить рухатися разом. За столом перемовин і всередині НАТО є країни, які з великою підозрою ставляться до розширення нашої допомоги. Водночас Велика Британія, США, Канада та Польща задають високу планку для інших держав щодо підтримки України», - наголосив Безан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-