В Раді сьогодні - звіт уряду та «безвізові» закони

В Раді сьогодні - звіт уряду та «безвізові» закони

Укрінформ
Народні депутати у вівторок заслухають звіт Кабміну та розглянуть сім законопроектів, необхідних для лібералізації Європейським Союзом візового режиму з Україною. 

Це передбачено порядком денним парламенту на 16 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відтак до «безвізових» пакету входять законопроекти щодо удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації; забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури; вдосконалення засад діяльності Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів; щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу.

Також для лібералізації візового режиму нардепи мають ухвалити проекти законів щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування; щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом ЄС.

Одразу по завершенні розгляду "безвізових" законопроектів Верховна Рада має заслухати звіт Кабінету Міністрів.

Після цього заплановано розглянути ще ряд законопроектів, зокрема щодо безпеки та оброни, розвитку освіти і науки, соціального забезпечення та культури.

Крім того, на порядку денному ВР – урядові проекти законів про фінансову реструктуризацію та щодо державного нагляду у сфері використання ядерної енергії.

У першому читанні у вівторок нардепи також можуть підтримати удосконалення законодавства про тимчасово окуповані території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-