Мілітаризація Криму загрожує ще й Північній Африці та Близькому Сходу – Єльченко

Мілітаризація Криму загрожує ще й Північній Африці та Близькому Сходу – Єльченко

Укрінформ
Нарощування Росією військового потенціалу окупованого Кримського півострова несе далекосяжні загрози не тільки Чорноморському регіону, а й далеко за його межами - в Європі, на Близькому Сході та в Африці.

З відповідною заявою виступив у понеділок на засіданні РБ ООН постійний представник України при Організації Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна стурбована безпрецедентним мілітаризованим нарощуванням з боку РФ окупованого Криму. Станом на сьогодні, Росія розгорнула в Криму більше 23 тис. військових, сотні бойових танків, бронетехніки, бойових літаків і вертольотів, десятки прибережних ракетних комплексів", - наголосив український дипломат.

При цьому, підкреслив він, особлива небезпека криється в розгортанні потенційних носіїв ядерних боєголовок.

"Незаконна окупація та подальша мілітаризація Криму загрожують далекосяжними наслідками для безпеки не тільки в Чорноморському регіоні, але в усій Південній Європі, а також у Північній Африці і на Близькому Сході", - зауважив постпред України при ООН.

Крім того, він звернув увагу на значне погіршення ситуації з правами людини на півострові, включаючи зникнення не згодних з окупаційною владою, вбивства, тортури і жорстоке поводження. "Кримські татари і українці, які відкрито підтримували територіальну цілісність України, залишаються в особливо вразливому становищі", - підкреслив Єльченко.

"Ми закликаємо Російську Федерацію як окупаційну владу (в Криму. - Ред.) негайно забезпечити вільний, необмежений та постійний міжнародний доступ відповідних механізмів ООН, Ради Європи та ОБСЄ, а також інших міжнародних організацій", - наголосив постійний представник України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-