Яценюк подякував Давутоглу за позицію щодо Криму та Донбасу

Яценюк подякував Давутоглу за позицію щодо Криму та Донбасу

Укрінформ
Україна та Туреччина змушені захищати свої кордони, територіальну цілісність та суверенітет.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі в Києві з Прем'єр-міністром Турецької Республіки Ахметом Давутоглу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наші країни захищають свої кордони, наші країни захищають своїх громадян, свою територіальну цілісність та суверенітет», - сказав Яценюк.

Він подякував Туреччині за підтримку територіальної цілісності та незалежності України, підтримку в боротьбі проти російської агресії, а також за позицію Турецької Республіки щодо Криму та Донбасу.

Водночас Яценюк зазначив, що Україна та Туреччина мають активний економічний діалог, а угода про зону вільної торгівлі між двома державами стоїть на порядку денному.

«Ми цінуємо присутність і роботу турецьких інвесторів в українській економіці й той економічний діалог і ті економічні програми, які є між Україною та Туреччиною, повинні розвивати», - наголосив глава українського уряду.

У свою чергу Прем'єр-міністр Турецької Республіки запевнив, що для Туреччини Україна є не просто сусідною державою, а країною, відносини з якою носять стратегічний характер і потребують подальшого розвитку. «Для нас є фундаментальною цінністю територіальна цілісність та незалежність України, тому ми Крим сприймаємо як невід'ємну частину України», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-