Касько подав у відставку

Касько подав у відставку

Документ
Укрінформ
Заступник генерального прокурора Віталій Касько подав у відставку.

Про це він повідомив під час прес-конференції у понеділок.

"Я прийняв рішення піти з органів прокуратури. Шокін забрав у мене всі функції і інструменти, щоб вести і контролювати всі справи, над якими починала працювати наша команда. Проте причини того, чому в Генеральній прокуратурі неможливо і безглуздо працювати,  є значно глибшими, і я їх виклав у своєму рапорті", - зазначив він.

За словами Каська, бажання піти з посади обумовлене перетворенням ГПУ на орган, у якому панує корупція і кругова порука, а будь-які спроби змінити стан речей у самій прокуратурі відразу і показово переслідуються.

"Ключові позиції у ГПУ з кожним днем все більше обіймають вихованці та послідовників екс-генпрокурора Віктора Пшонки. За ширмою формально реформованого органу ховається політичне опікунство, прямий і тотальний тиск на слідчих і генпрокурорів, умисна професійна деградація, бездіяльність і безкарність. Генпрокуратура остаточно перетворилася в інструмент політичного залякування і заробітчанства. Бути частиною органу, що толерує беззаконня, я не можу і не хочу. Можливості зарадити цьому я не бачу", - йдеться у заяві Каська про відставку.

Він наголосив, що ГПУ стала гальмом реформ в кримінальній юстиції і в цілому в країні, розсадником корупції, інструментом політичного тиску і перешкодою в надходженні іноземних інвестицій. "Реформа прокуратури, яку починав Сакварелідзе свідомо провалена, місцеві прокуратури не оновлені, жодного зовнішнього кандидата генпрокурор не призначив на посаду керівника місцевої прокуратури", - сказав Касько.

Він додав, що у подальшому планує займатися адвокатською практикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-