У внутрішній політиці ми балансуємо на рівні

У внутрішній політиці ми балансуємо на рівні "failed state" - Чалий

Укрінформ
Цьогоріч на Мюнхенській конференції з безпеки значно менше говорили про Україну, і це позитивний сигнал.

Таку думку висловив в неділю український дипломат і експерт Олександр Чалий після завершення конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Про Україну говорили мало, і я не вважаю, що це погано. Це єдина конференція, де що менше говорять про країну, то більш безпечною вона є і тим більше інвесторів хочуть прийти в таку країну», - сказав Чалий.

Водночас він визнав: багато хто хотіли б, аби про Україну говорили більше, але «діалог не можна будувати на конфронтаційних моментах».

«Українці мають розуміти, що вийти з кризи і в країні і навколо неї можна тільки якщо зрозуміти світові тренди – і в політиці, і в економіці, і підлаштуватися під них, а не йти проти течії», - зазначив дипломат.

На думку Чалого, надалі такої концентрації на українській тематиці вже не буде, і це добре.

На конференції він почув також послання про те, що одним із ключових викликів безпеці, європейській і глобальній, є країни, яким не вдається стабілізувати внутрішню ситуацію, запустити поступальну економіку, загальнонаціональний діалог всередині країни, тобто країни-невдахи».

"Треба усвідомлювати, що останніми місяцями ми балансуємо у внутрішній політиці на рівні такого собі failed state", - вважає Чалий. За його словами, "внутрішні реформи – це найбільша інвестиція, якщо ми їх не проведемо, це буде найбільший виклик нашій безпеці, а якщо зробимо це, то ми вирішимо питання і на Донбасі, і в Криму".

"Найближчим часом світ штормитиме, але нам треба навчитися нормально плавати, в цьому штормі, враховуючи національні інтереси, і не думати, що ми зможемо прикути до себе увагу", - підсумував Чалий.

Фото: slovoidilo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-