Порошенко з прем’єром Грузії обговорили новий «шовковий шлях» в обхід РФ

Порошенко з прем’єром Грузії обговорили новий «шовковий шлях» в обхід РФ

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у рамках участі в роботі Мюнхенської конференції з безпеки зустрівся з прем’єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент України висловив вдячність грузинській стороні за надання гуманітарної допомоги нашій країні, а також сприяння в реабілітації українських дітей та поранених військовослужбовців на території Грузії", - зазначається у повідомленні.

Співрозмовники обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного та домовилися активізувати економічну співпрацю, зокрема розвиток маршруту нового «шовкового шляху», проведення у поточному році чергового засідання Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва.

Петро Порошенко та Георгій Квірікашвілі обмінялися думками щодо надання громадянам обох країн безвізового режиму ЄС в цьому році. Президент запросив прем’єр-міністра Грузії відвідати Україну.

Нагадаємо, пілотний рейс контейнерного поїзду за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай, який проходить через Каспійське та Чорне моря, покликаний диверсифікувати транзитні шляхи в обхід Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-