США та ЄС залишаться єдиними щодо санкцій проти Росії - Керрі

США та ЄС залишаться єдиними щодо санкцій проти Росії - Керрі

Укрінформ
США та ЄС стоятимуть на єдиних позиціях у питаннях санкцій щодо Росії, які триватимуть до повного виконання Мінських домовленостей.

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У Росії є простий вибір - повністю виконати Мінськ, або й далі стикатися з санкціями, які шкодять її економіці", - сказав Керрі.

Він відзначив, що це передбачає повне виведення зброї та військових з Донбасу, звільнення українських в'язнів, гуманітарний допуск на окуповані території, підтримка виборів, проведених за українським законодавством та під міжнародним моніторингом, а також відновлення контролю України над кордоном.

"Росія своїми діями може показати, що вона буде поважати суверенітет України так, як вона наполягає щодо власного", - сказав Керрі.

Він наголосив, що ЄС та США будуть готові продовжувати санкції поки це буде необхідно. "Я впевнений, що Європа та США продовжать залишатися єдиними - як у питанні продовження санкції, поки це буде потрібно, так і в наданні допомоги Україні поки суверенітет та цілісність України не буде повністю захищено, і не будуть повністю впровадженні Мінські домовленості", - сказав Керрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-