Екс-начальник міліції Сумщини переховується в Росії

Екс-начальник міліції Сумщини переховується в Росії

Укрінформ
Прокуратура Сумської області повідомила про підозру колишньому начальнику МВС та прокурору області за злочини, вчинені під час Революції Гідності.

Про це під час прес-конференції в Генпрокуратурі повідомив прокурор Сумської області Віталій Матвійчук.

"Внаслідок розслідування подій Революції Гідності у місті Суми встановлені всі службові особи правоохоронних органів, які надавали злочинні накази, всі слідчі, прокурори, слідчі судді, котрі приймали незаконні рішення", - заявив посадовець.

Він уточнив, що за вчинення злочинів, передбачених ст. 365 ч. 2 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень) та ст. 340 ККУ 9 (перешкоджання проведенню мирних акцій) складено повідомлення про підозру колишньому начальнику МВС у Сумській області генерал-майору міліції.

"У зв'язку з тим, що він приховується від органів слідства, його оголошено в розшук і надано ордер на його затримання для доставки до суду під вартою. Встановлено, що він переховується на території Росії", - зазначив Матвійчук.

Він додав, що також повідомлено про підозру заступнику очільника МВС області, який надав вказівку на застосування спецзасобів до учасників мирних протестів. Обвинувальний акт відносно екс-посадовця спрямовано до суду.

"Оголошено про підозру колишньому прокурору Сумської області за ст. 372 ч. 2 ККУ (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності). Інкримінується, що він оголосив підозру нібито за захоплення будівлі п'ятьом депутатам Сумської міської ради", - сказав Матвійчук.

Крім того, оголошено про підозру за незаконне притягнення до відповідальності учасників Революції Гідності двом прокурорам прокуратури м.Суми та слідчому Міністерства внутрішніх справ - відносно них обвинувальні акти скеровано до суду.

Також оголошено підозру двом суддям місцевих судів за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 375 ККУ (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-