ЄС вимагає від Києва

ЄС вимагає від Києва "переконливих результатів" боротьби з корупцією

Укрінформ
Євросоюз закликає органи державної влади та всі політичні партії України об’єднатися заради продовження реформ, зокрема у сфері боротьби з корупцією.

Про це йдеться у заяві представництва Європейського Союзу в Україні, опублікованій на його сторінці у Фейсбуці.

"Європейський Союз закликає органи державної влади та всі політичні партії України з відновленими силами об’єднатися заради продовження процесу реформ. Це життєво важливо для майбутнього країни, її демократичного розвитку та добробуту людей. Економічне і соціальне відродження України вимагає подальшого покращення умов ведення бізнесу, а також невпинної підтримки громадянами реформ, започаткованих урядом. Зокрема, негайно необхідні конкретні й переконливі результати у боротьбі з корупцією", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, одним із головних пріоритетів у цьому плані є прозорість відбору та призначення керівників державних підприємств і їхньої фінансової звітності, а також кроків, що здійснюються для приватизації чи ліквідації деяких таких підприємств відповідно до програми макроекономічної та фінансової стабілізації, узгодженої з міжнародними фінансовими організаціями.

"Впровадження цієї програми реформ і одночасне зміцнення демократії та верховенства права, як це передбачено Угодою про асоціацію, вимагатиме координації заходів реформ за всіма напрямками. Україні слід також подвоїти зусилля, спрямовані на побудову політичного консенсусу всередині демократичних інституцій", - зазначили у представництві ЄС.

Там також нагадали, що ЄС і його держави-члени надають значну фінансову й технічну допомогу Україні для таких реформ і готові продовжити підтримувати цілеспрямовану роботу над реформами.

"У цей вирішальний момент політичному керівництву України слід відкласти в сторону розбіжності та спільно зосередиться на подальшому виконанні плану реформ. Єдність на підтримка таких необхідних реформ повинна бути пріоритетом для всіх політичних сил", - зазначили у представництві ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-