Тимошенко об’єдналася з Наливайченком

Тимошенко об’єдналася з Наливайченком

Фото
Укрінформ
Лідер партії «Батьківщина» та голова громадської організації «Антикорупційний рух» звернулися до представників громадських та політичних кіл із закликом до єднання навколо антикризових заходів та «ухвалення нової, принципово іншої, сучасної європейської Конституції республіки Україна».

Відповідну спільну заяву Юлія Тимошенко та Валентин Наливайченкооприлюднили у п'ятницю в Українському домі, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

«Ми сьогодні стаємо однією командою і закликаємо всіх професійних правознавців, політиків, які не втратили честь, моральних авторитетів нації, відкласти в сторону всі попередні розбіжності та об'єднатися в Громадську національну асамблею добровільно для розробки нової Конституції України», - заявила лідер партії «Батьківщина».

Фото: Володимир Тарасов/Укрінформ

На переконання Тимошенко, нова Конституція має закріпити повну незалежність судової гілки влади, закласти основу для реальних механізмів боротьби з корупцією, запровадити справжню фінансову незалежність місцевих громад при збереженні унітарного устрою країни.

«Ми також стаємо на тому, щоб не допустити жодного особливого регіону з жодним особливим статусом. Всі регіони мусять отримати однакову свободу, фінансову незалежність, але й однакову підконтрольність центральним органам влади країни», - підкреслила вона.

Говорячи про об'єднання зусиль із «Антикорупційним рухом» Наливайченка, Тимошенко зазначила:  «Об'єднання наших команд і наша спільна робота в політиці, у громадському суспільстві необхідна, щоб повернути Україну на логічний шлях розвитку».

Зі свого боку, Наливайченко додав, що новостворена «спільна команда» буде відкритою для об'єднання з іншими громадськими структурами.

«Для нас найголовніше - і далі об'єднуватися з іншими громадськими структурами, і ставати сильнішими, і виступати за конкретні програми і дії», - пояснив Наливайченко.

Тимошенко та Наливайченко мотивують необхідність створення «нової команди» бездіяльністю уряду у корупційних справах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-