Апеляційний суд так і не визначився з виборами до райрад у столиці

Апеляційний суд так і не визначився з виборами до райрад у столиці

Укрінформ
Київський апеляційний суд оголосив перерву в засіданні з розгляду справи щодо оскарження рішення Окружного адмінсуду столиці, що призупиняє дію постанови ЦВК про призначення з 6 лютого початку виборчого процесу з виборів депутатів райрад у Києві 27 березня.

Відповідне рішення після заслуховування позицій сторін справи оголосила суддя Любов Костюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За її словами, перерву оголошено до 10-ї години 17 лютого.

Предметом розгляду суду стали апеляційні скарги ЦВК, київських міських організацій політичних партій «Самопоміч», «Демократичний альянс», «Опозиційний блок», «Правий сектор», «Воля», «Громадянська позиція», а також народного депутата Юрія Левченка та депутата Київської міської ради Святослава Кутняка на рішення Окружного адміністративного суду міста Київ від 27 січня, яке фактично відтерміновує вибори до райрад столиці. Ця ухвала Окружного адміністративного суду була прийнята за позовами громадської організації «Громадський контроль «Наждак» та народних депутатів Євгена Рибчинського та Сергія Рудика.

У свою чергу, народний депутат Юрій Левченко зауважив, що перерва у засіданні суду оголошена на останній день, коли можна сформувати округи для виборів депутатів районних рад столиці. На його думку, таке відтермінування є загрозою для зриву виборів 27 березня.

«Суд переносить своє засідання на день, по суті, через тиждень, і саме за збігом обставин на той день (17 лютого. - Ред.), який у календарному плані є останнім можливим для формування округів. Відповідно, навіть якщо суд прийме рішення законне і скасує цю ухвалу, то не буде фактично можливості по строках формувати округи і провести вибори»,- підкреслив Левченко.

Нагадаємо, 25 грудня минулого року Центральна виборча комісія ухвалила постанову, якою оголосила початок виборчого процесу з виборів депутатів районних у місті Києві рад 27 березня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-