В Мюнхені почали обговорювати ситуацію в Сирії

В Мюнхені почали обговорювати ситуацію в Сирії

Укрінформ
У четвер ввечері у Мюнхені почалася зустріч щодо Сирії у «віденському форматі».

Про це з баварської столиці повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми всі, хто необхідний, зібралися тут: росіяни, американці, європейці з одного боку, турки, іранці, саудівці і багато сусідів, а також сирійці – з іншого», - зазначив перед зустріччю глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр.

За його словами, учасники зустрічі спробують досягти того, чого поки що не вдалося зробити, в першу чергу, поліпшити становище людей у Сирії, наблизитися до істотного скорочення насильства і перемир'я. Німецький міністр зазначив, що знаходиться в постійному контакті з главами делегацій всіх задіяних країн і організацій.

Як сказав господар зустрічі, «поки не вдалося приборкати спіраль насильства і зустрічного насильства, і якщо не зупинити його зараз, то кривава громадянська війна продовжиться, забираючи нові життя». Він висловив надію, що у Мюнхені удасться закласти основи для продовження Женевських переговорів щодо Сирії між представниками режиму і опозиції. Громадяни Сирії повинні мати мирне майбутнє, в якому вони зможуть жити поруч один з одним, зазначив дипломат.

Міжнародна група підтримки Сирії (ISSG) зібралася напередодні Мюнхенської конференції з безпеки. У зустрічі беруть участь представники Ліги арабських держав, ЄС, ООН, а також Великої Британії, Німеччини, Єгипту, Йорданії, Іраку, Ірану, Лівану, Катара, Китаю, ОАЕ, Оману, Росії, Саудівської Аравії, США, Туреччини і Франції. Вони говоритимуть про реалізацію віденських принципів, резолюції 2254 Ради безпеки ООН, а також про продовження Женевських мирних переговорів.

Нагадаємо, що Женевські переговори між урядом Сирії і представниками опозиції почалися 29 січня, проте були перервані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-