Автор інтерв’ю відповіла Лисенку: Я не співпрацюю з ФСБ

Автор інтерв’ю відповіла Лисенку: Я не співпрацюю з ФСБ

Укрінформ
Автор інтерв'ю  в "Новой газете" з речником АП  з питань АТО Андрієм Лисенком  Ольга Мусафірова відповіла на його звинувачення щодо співпраці з Федеральною службою безпеки.

Про це вона повідомила у коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Стосовно того, що я, чи газета (Новая газета - авт.) співпрацюємо з ФСБ - це мене дуже сильно посмішило. Це хіт. Якщо я почну говорити, що я не працівник ФСБ - буде тільки смішно. Якщо Андрій ( Лисенко- авт.) вважає, що це так, то мені нічого додати крім голосного сміху", - сказала вона.

Реагуючи на пост Лисенка у Фейсбуці, Мусафірова підтверджує, що текст  інтерв'ю був справді скорочений.

"Матеріал був дійсно скорочений до двох перших питань, які стосувались військових видань в Україні, їх перерахування, і яким чином ці газети потрапляють на територію, яку контролює українська армія, сіру зону і тимчасово окуповану.Як відомо, редакція має право, якщо матеріал занадто великий і не поміщається в номер, на свій розсуд, не змінюючи смислу матеріалу,  скорочувати текст", - зазначила вона.

 Мусафірова також запевняє, що не перекручувала слів Лисенка стосовно Саакашвілі і має відповідний диктофонний запис всієї розмови.

"Лисенку не сподобалось те, що виходячи з цього тексту, виходить, що він говорить, що відносно Саакашвілі порушена кримінальна справа. Дослівно відповідь звучала, що військова прокуратура, коли порушує справи, не робить цього "голосно"  і нікого не попереджає. Я давала написаний текст Андрію на візування", - каже журналістка.

 Вона додає, що після  візування в текст була внесена правка, з якої випливало, що відеозапис виставив не сам Саакашвілі, а його відеооператор.

"Ми з Лисенком говорили після цього по телефону і мої аргументи були наступні: коли я брала інтерв'ю про жодних відеоператорів мова не йшла, зрозуміло, що не знімав сам губернатор, оскільки він там з’являється в кадрі, але припустити, що настільки серйозний матеріал викладає в мережу "технічна" людина я не можу. І Андрій цього припустити не може... Саакашвілі не відмовляється від авторства викладеного у мережі, але пояснює, що безпосередньо зйомку вів не він, а відеооператор", - пояснює Мусафірова.

Журналістка також пояснила, чому  інтерв'ю опублікували 10 лютого, хоча  спілкувались ще 24 січня.

"Щодо дати виходу інтерв'ю, то можна взяти номери за останні тижні і побачити, що там було багато  актуальних матеріалів  з України, які вийшли раніше, ніж інтерв'ю з Лисенком. Момент того, що матеріал затримували спеціально - не витримує жодної критики", - підсумувала Мусафірова.

Нагадаємо, речник АП з питань АТО Андрій Лисенко звинуватив у своєму Фейсбуці "Новую газету" у викривленні інтерв'ю з ним та зміщенні акцентів. На його думку, матеріал спеціально «відлежувався» і опрацьовувався в редакції, чекаючи свого «зіркового» часу – до «міжнародної конференції з безпеки у Мюнхені» (12-14 лютого – Ред.). Він також зауважує, що в дусі "КДБістських часів" паралельно з інтерв'ю хтось навмисно запустив «качку» про начебто порушену кримінальну справу проти губернатора Одещини Міхеїла Саакашвілі, про що він «взагалі жодного слова не казав».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-