Яресько розказала, як Україна

Яресько розказала, як Україна "розминулася" з дефолтом

Укрінформ
Проведення реструктуризації державного боргу дозволило зменшити тиск на платіжний баланс, тим самим скоротити потребу країни в валюті на найближчі 3 роки.

Про це під час звіту про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету Міністрів за 2015 рік на засіданні комітету Верховної Ради з питань економічної політики сказала міністр фінансів Наталія Яресько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми дійсно списали 20% нашого зовнішнього комерційного боргу. Зокрема, ми реструктуризували боргів на загальну суму 18,7 млрд дол. З них 15 млрд дол - це суверенні євробонди, 2,7 млрд - це євробонди Укрексімбанку та Ощадбанку, 0,5 млрд євробондів - це євробонди міста Києва та 0,5 млрд євробондів Укрзалізниці. В результаті ми отримали списання близько 3 млрд дол... Таким чином завдяки досягнутим угодам по реструктуризації ми забезпечили зменшення тиску на платіжний баланс країни на період 2015-2018 років в обсязі 12 млрд дол. Це кардинально зменшує потребу країни в валюті в минулому, поточному та на наступні 2 роки і, тим самим, знизило тиск на валютний ринок", - наголосила Яресько.

За її словами, без цієї реструктуризації Україні довелося б оголосити повномасштабний дефолт, який би надовго загальмував відновлення економічного зростання. 

Нагадаємо, Яресько раніше заявляла, що завдяки проведенню реструктуризації зовнішнього комерційного боргу минулого року Україна в 2016 році заощадить близько 64 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-