Шкіряк: Візитом Саакашвілі в зону АТО має зайнятися контррозвідка

Шкіряк: Візитом Саакашвілі в зону АТО має зайнятися контррозвідка

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк переконаний, що візитом голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі в зону АТО повинна зайнятися контррозвідка. 

Про це він сказав журналістам після колегії МВС та Мін’юсту, коментуючи інформацію щодо публікації Саакашвілі секретної інформації із зони АТО, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Щодо Саакашвілі і його вояжу в Маріуполь - це питання контррозвідки і військової розвідки. Оскільки ці речі визначалися певними людьми і це має відношення до цих органів, оскільки проходило в зоні АТО", - сказав Шкіряк.

Водночас начальник прес-служби МВС Артем Шевченко повідомив журналістам, що у Міністерстві внутрішніх справ перевірять заяву речника АТО Андрія Лисенка про можливу наявність кримінальних проваджень проти Саакашвілі, який оприлюднив відеоролик із зони АТО з порушенням військової цензури. "Мені треба уточнити у колеги Лисенка, що він мав на увазі. Можливо, він помилився, а можливо і ні", - сказав Шевченко.

Раніше речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко в інтерв'ю російській "Новой газете", говорячи про порушення військової цензури, навів приклад, коли голови Одеської ОДА Михайло Саакашвілі "злив в інтернет" відео з передової, де фіксувалися позиції сил АТО та обличчя бійців. "Те, що суворо забороняли журналістам, вчинив не останній державний чиновник. Я думаю, військова прокуратура і контррозвідка повинні дати оцінку. Наскільки мені відомо, міністерство внутрішніх справ вже почало розслідування", - заявив Лисенко. За його словами, "на кілька статей Кримінального кодексу тягне таке "кіно".

Як відомо, голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі відвідав одеський батальйон  МВС "Шторм" і виклав 14 січня у мережу сюжет, як він виявляє недоліки в забезпеченні бійців. В кадрі опинилися штабні карти, у бійців-співрозмовників відкриті обличчя, місцевість добре пізнавана тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-