США готові дати ще $25 мільйонів Україні, але є умова

США готові дати ще $25 мільйонів Україні, але є умова

Укрінформ
США продовжать підтримувати реформування української правоохоронної системи, якщо вона не матиме нічого спільного з корумпованим минулим.

Про це заявив Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час засідання спільної колегії Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вимогою номер один тут є абсолютно чітко продемонструвати, що буде нова система, а не консервування отруйної практики минулого і толерантного ставлення до корупції, що характеризувало попередні уряди України", - зазначив він.

Посол підкреслив особливу важливість реформування прокуратури і закликав уряд зробити реформи, які відбулися за останні роки, незворотними.

"США продовжують пропонувати максимальну підтримку антикорупційним реформаторам в НАБУ, Антикорупційній прокуратурі і посадовцям ГПУ, які показали справжню готовність до реформ", - наголосив Пайєтт.

Дипломат нагадав, що США надали понад $20 млн на створення нової української поліції і, за його словами, якщо уряд здійснюватиме справжні реформи, то США продовжать надавати суттєві ресурси для підтримки, зокрема, надсилатимуть експертів з американської правоохоронної системи.

"У цьому контексті я очікую, що ми надамо щонайменше $25 млн додатково на реформування поліції, прикордонної служби", - сказав посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-