Санкції проти Азарова і Ко: у ЄС ще немає рішення щодо апеляції

Санкції проти Азарова і Ко: у ЄС ще немає рішення щодо апеляції

Укрінформ
У Євросоюзі ще не вирішили, чи оскаржуватимуть рішення суду ЄС про скасування санкцій, запроваджених проти п'ятьох колишніх українських посадовців.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомив співробітник Ради ЄС.

"Ми ще не вирішили, чи буде апеляція. На її внесення після рішення суду передбачено два місяці", - розповів співрозмовник агентства.

Він також повідомив, що в ЄС ще не обговорювалося питання про продовження персональних обмежувальних заходів проти загалом 17 українських осіб, дія яких закінчується 6 березня.

Джерело також не підтвердило, що у понеділок, 15 лютого, Рада ЄС із закордонних справ скасує санкції проти Білорусі.

"Міністри ухвалять офіційні рішення щодо політики відносно Мінська, але щодо санкцій - питання ще узгоджується", - заявив чиновник ЄС.

Нагадаємо, наприкінці січня суд ЄС у Люксембурзі скасував рішення Ради ЄС про запровадження персональних санкцій у 2014 році стосовно п'яти колишніх українських високопосадовців режиму Януковича: екс-прем'єра Миколи Азарова та його сина Олексія Азарова, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького і нардепа Сергія Клюєва. У свою чергу, Рада ЄС може внести апеляцію на це рішення суду ЄС упродовж двох місяців.

Нинішні персональні санкції проти 17 колишніх українських високопосадовців, які підозрюються у незаконному привласненні державних активів, діють до 6 березня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-