Лавров обурений

Лавров обурений "світовою змовою": Росії не дають "спокійно жити" на Донбасі та в Сирії

Укрінформ
Глава МЗС РФ Сергій Лавров вважає, що у  Вашингтоні були б не проти змусити Росію воювати на два фронти, тобто у Сирії й на Донбасі. Він також "висловив здивування" з приводу позиції Ангели Меркель у російсько-турецькому конфлікті.

Про це Лавров сказав в інтерв'ю "Московському комсомольцю".

"Я не прихильник "теорії змов", але є деякі факти, що підтверджують теорію, що дехто у Вашингтоні був би не проти змусити Росію воювати на два фронти. Щоб не знижувалася напруженість в Україні, на Донбасі, щоб там постійно спалахували "гарячі" фази кризи, щоб ми відволікалися на цю кризу значно більше, ніж у період припинення вогню, і щоб нам життя у Сирії медом не здавалося", - сказав Лавров.

При цьому він не назвав імен, уточнивши тільки, що такі думки бродять у головах "неоконів" (неоконсерваторів), "яструбів" у Вашингтоні.

Лавров також висловив невдоволення позицією Ангели Меркель у зв'язку з російсько-турецьким загостренням відносин: "Щодо Туреччини, то нас здивувала беззастережна підтримка Анкари в усій сирійській історії, що прозвучала в ході візиту в цю країну канцлера ФРН Ангели Меркель. При цьому головним винуватцем того, що відбувається, було названо Росію, оскільки, мовляв, від ударів її ВКС множаться потоки біженців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-