Турчинов висловився про плани Росії щодо Заходу

Турчинов висловився про плани Росії щодо Заходу

Укрінформ
Умиротворення агресора призводить до катастроф, переконаний секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Таку думку він висловив на зустрічі з делегацією представників міністерств закордонних справ Європейського Союзу в рамках "Східного партнерства", повідомляється на персональному сайті Турчинова.

"Умиротворення агресора призводить до катастроф. І наша з вами спільна історія - тому підтвердження", - сказав секретар РНБО.

Щодо питання продовження санкцій проти Російської Федерації Турчинов наголосив, що цей інструмент необхідно розглядати, "як мінімум, на середньострокову перспективу".

"Санкції - це не подарунок для України, це елементарна форма захисту європейських країн проти російської агресії та гібридної війни Росії проти цивілізованого світу", - наголосив секретар РНБО.

Він подякував учасникам зустрічі за позицію усього європейського співтовариства. "Дякую за ту позицію, яку ЄС займає по відношенню до агресора, що втілилося у резолюції Європарламенту, яка прямо засудила агресію Російської Федерації", - сказав він.

За словами Турчинова, Росія та її політичне керівництво роблять все для дестабілізації ситуації не лише в Україні, а й в усьому світі. "Росія не приховує своїх агресивних намірів щодо Заходу. Вони переносять свої командування ближче до західних кордонів", - сказав він.

У свою чергу, посол з питань "Східного партнерства" Європейського Союзу Жигімантас Павільоніс наголосив, що "Європейське співтовариство завжди підтримувало та підтримуватиме Україну". "Ваша перемога - наша перемога", - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-