У МІП назвали чотири головні стратегічні напрямки

У МІП назвали чотири головні стратегічні напрямки

Укрінформ
План діяльності Міністерства інформаційної політики України на 2016 рік, головною метою якого є розвиток інформаційного простору України, було оприлюднено сьогодні у Кабміні.

Презентувала звіт радник міністра з питань стратегічних комунікацій Аліна Фролова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головними стратегічними напрямками діяльності Міністерства інформаційної політики України на 2016 рік є розвиток інформаційного простору України; створення системи державних стратегічних комунікацій, реформа урядових комунікацій; інформаційна реінтеграція країни: анексованого Криму і тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей; популяризація України та її цінностей у світі», - повідомила Фролова.

За її словами, ці чотири стратегічні напрямки є пріоритетними для міністерства.

Як зазначила радник міністра, розвиток інформаційного простору України, зокрема, передбачає демонополізацію та деолігархізацію через захист свободи слова і права на професію журналіста, реформи медіа-простору, наближення до європейських цінностей та принципів та гармонізацію законодавства з Європейським Союзом.

Популяризація України та її цінностей у світі передбачає собою фіналізацію реформ системи іномовлення України. Зокрема, збільшення доходів інформаційного агентства Укрінформ удвічі. Буде дано старт версії сайтів французькою, китайською, польською та японською  мовами, збільшення глядацької аудиторії телеканалу іномовлення «Ua/tv» втричі. 

Також планується створення офісу підтримки іноземних ЗМІ в Україні та розробка і впровадження стратегії міжнародної комунікації України зі світом.

МІП планує цього року створити умови для швидкої інформаційної реінтеграції внутрішньо переміщених осіб та населення південних і східних регіонів України, збільшення покриття телерадіомовлення, зони проведення АТО та Автономної Республіки Крим.

Більш детально з планом діяльності МІП на 2016 рік можна ознайомитись на сайті міністерства, повідомили на прес-конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-