Ситник допускає, що частину допиту Абромавичуса оприлюднять

Ситник допускає, що частину допиту Абромавичуса оприлюднять

Укрінформ
Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник допускає, що з часом частину відеодопиту міністра економічного розвитку й торгівлі Айвараса Абромавичуса опублікують.

Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Допит Абромавичуса фіксується з використанням відеозапису. Не можу зараз розповісти всіх подробиць, бо показання будуть перевірятися... В подальшому я не виключаю, що цей відеозапис буде частково продемонстрований публічно, щоб зняти різні політичні спекуляції щодо цього кримінального провадження», - сказав Ситник.

Він додав, що наступна зустріч Абромавичуса з детективами і прокурорами запланована на середу на 16-ту годину.

З приводу того, що народний депутат Єгор Фірсов, який вийшов із БПП, подав нові факти щодо нардепа Ігоря Кононенка до НАБУ, Ситник зазначив: «Було звернення Фірсова, але воно стосувалося іншого народного депутата. Це те, що я можу зараз пояснити з цього приводу». Ситник також зазначив, що він не відчуває політичного тиску у справі Абромавичуса-Кононенка.

«Єдиний тиск це - дайте нам подивитися, що він сказав (Абромавичус. - Авт.). Ми не можемо зараз цього дати, бо він дає показання, і це стосується його захисту. Тому є прозорість розслідування і є таємниця слідства», - уточнив Ситник. 

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію реформам, ініційованим його командою. Міністр звинуватив народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ. Разом з Абромавичусом у відставку подали більшість його заступників.

Абромавичус пообіцяв передати НАБУ докази зловживань у державних компаніях, у зв'язку з чим НАБУ викликало його на допит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-