Невзоров має версію, чому патріарх РПЦ і Папа Римський не зустрічалися сотні років

Невзоров має версію, чому патріарх РПЦ і Папа Римський не зустрічалися сотні років

Укрінформ
Російський журналіст Олександр Невзоров припустив, чому зустрічі патріарха РПЦ і Папи Римського не відбувалося протягом сотень років.

Про це він сказав в інтерв'ю Эхо Москвы.

Журналіст нагадав, що 12 лютого відбудеться перша в історії зустріч лідера РПЦ патріарха і Папи Римського.

«А чому ця зустріч не відбувалася так довго? Тому що за ієрархією, за догматикою хто в кого має цілувати руку. Цілувати руку повинен Гундяєв <...> Справа в канонічному старшинстві. І тут канонічне старшинство абсолютно незаперечне. Тобто схилитися й поцілувати повинен Гундяєв», - стверджує Невзоров.

Як відомо, переговори про цю зустріч тривали протягом 10 років.

На думку російського журналіста, саме «протокол» з рукоцілуванням і був предметом цих переговорів.

«Це було протягом багатьох сотень років перешкодою для зустрічі. Тому що продемонструвати своїй пастві, вихованій у ненависті до католицтва, у неприйнятті римо-католицької ідеї і в деклараціях про те, що це і є корінь зла, причому почалося це ще з так званих печерських старців, які описували католиків як виплодок пекла», - говорить Невзоров.

Він упевнений, що зустріч неодмінно станеться і зацікавлена особа тут – Кирило-Гундяєв.

«І так, зустріч відбудеться. Навіщо це потрібно Папі – я підозрюю, що Папа буде просто забавлятися. А навіщо це потрібно Гундяєву – теж зрозуміло. Бо попереду страшне. Настає так званий Всеправославний собор. Де дешеві понти Гундяєва, які він так любить, всякі мигалки, розумієш, ФСО, купа охоронців. Ось весь цей гівняний понт, він буде, звичайно, викликати справедливий жах і огиду у всіх цих тихих патріархів», - резюмує російський журналіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-