Губернатор Тули заперечує, що допомагав утікати Януковичу

Губернатор Тули заперечує, що допомагав утікати Януковичу

Укрінформ
Новопризначений в. о. губернатора Тульської області Росії Олексій Дюмін, якого у путінському оточенні вважають «висхідною зіркою», заперечує свою причетність до організації втечі екс-президента Віктора Януковича з території України.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант.

"Я взагалі не розумію, звідки це все береться. Звідки такі легенди? Хто ці міфи створює? Цього пана після початку відомих подій в Україні я взагалі жодного разу не бачив", - сказав Дюмін.

Він також відмовився коментувати роботу підрозділів сил спецоперацій, зона дії яких, за словами Дюміна – "весь світ". Він не відповів на запитання, чи отримав звання Героя Росії за участь у незаконній окупації Криму (вперше Дюміна побачили з цією нагородою 9 травня 2014 року).

Нагадаємо, 2 лютого, президент РФ Володимир Путін звільнив з посади губернатора Тульської області Володимира Груздєва і призначив виконуючим обов'язки глави регіону заступника міністра оборони Олексія Дюміна, який курирував анексію Криму. Також є дані, що під керівництвом Дюміна у ніч проти 23 лютого 2014 року була розроблена і проведена екстрена евакуація екс-президента України Віктора Януковича в Росію.

Багато експертів називають 43-річного Олексія Дюміна найперспективнішим, «висхідним» політиком в путінському оточенні.

Раніше "Комерсант" повідомляв, що також під керівництвом Дюміна була розроблена і проведена у ніч проти 23 лютого 2014 року екстрена евакуація екс-президента України Віктора Януковича в Росію: спецслужби були готові евакуювати його повітряним, морським або сухопутним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-