ОБСЄ просять відреагувати на заяви

ОБСЄ просять відреагувати на заяви "Л\ДНР" про страти заручників

Укрінформ
Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляє, що підготувала офіційне звернення до ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) із вимогою дати оцінку заявам підтримуваних Росією сепаратистів, які погрожують застосувати щодо українських заручників смертну кару.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Підготувала офіційне звернення до ОБСЄ і МКЧХ із вимогою негайно дати оцінку заявам маріонеток Кремля на окупованому Донбасі щодо долі заручників, якими ОРДО-ОРЛО шантажують Україну. Бойовики погрожують всьому світові, що вони будуть застосовувати до заручників методи ІДІЛ - смертну кару, посилаючись при цьому на кримінальний кодекс неіснуючої країни, СРСР», - зазначила вона.

Геращенко нагадала, що днями в російських ЗМІ вийшли заяви представників бойовиків, що начебто в так званій «ДНР» діє «кримінальний кодекс» на базі кодексу колишнього СРСР і бойовики можуть застосовувати до заручників судилища, 30 років ув'язнення і смертну кару. За її словами, є диктофонні записи таких заяв.

«Мені щодня зі сльозами дзвонять мами і дружини заручників, які розповідають, що їх близьким погрожують "концентраційними таборами", 30 роками каторги та розстрілами. Очевидно, що це шантаж і знущання над родинами. Але ще більше очевидно, що це є пряме зізнання в тому, що ДНР/ЛНР - це терористичні організації. І на це терміново має відреагувати світ», - підкреслила вона.

У зв'язку з цим нардеп розповіла, що вже звернулася до своїх колег по парламенту, що входять до делегацій ПА ОБСЄ і ПАРЄ з проханням терміново поінформувати про ці погрози громадянам України, яких незаконно утримують бойовики, і ОБСЄ, і ПАРЄ.

Геращенко заявила, що зазначені заяви передала міністру закордонних справ Павлу Клімкіну «з проханням поставити ці питання під час зустрічі в нормандському форматі у Мюнхені».

«Думаю, тема знущань над заручниками, блокади їх звільнення і погроз закатувати має прозвучати і від нашого постпреда в ООН під час спілкування з колегами. Світ має розуміти, що на Донбасі заправляють справжні терористи. І це загроза не тільки для України», - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-