Київ реагуватиме на дії Пхеньяна разом із Радбезом ООН

Київ реагуватиме на дії Пхеньяна разом із Радбезом ООН

Укрінформ
Україна рішуче засуджує та вважає неприйнятними та провокаційними дії КНДР, пов'язані із запуском 7 лютого так званого штучного супутника "Кванмьонсон-4", який може бути прихованим випробовуванням балістичного ракетоносія.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Незалежно від того, що насправді було його метою, згаданий запуск, здійснений невдовзі після ядерних випробовувань на початку січня, є прямим порушенням Резолюцій РБ ООН 1695, 1718, 1874, 2094 та інших відповідних документів. Безвідповідальні дії Пхеньяна серйозно погіршують безпекову ситуацію на Корейському півострові, підривають регіональний мир та стабільність", - наголошують в зовнішньополітичному відомстві.

МЗС підкреслює, що Україна, як держава, яка добровільно відмовилася від свого ядерного арсеналу та сумлінно виконує свої зобов'язання у галузі нерозповсюдження ядерних матеріалів, технологій та засобів їхньої доставки, продовжить тісну співпрацю з міжнародними партнерами, зокрема, членами Ради Безпеки ООН, з метою відповідного реагування на цей виклик.

"Україна закликає Пхеньян у подальшому утримуватися від подібних дій та повернутися до виконання відповідних резолюцій РБ ООН", - йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-