Ще 50 кримських суддів-зрадників отримали підозру

Ще 50 кримських суддів-зрадників отримали підозру

Укрінформ
Головний військовий прокурор підписав повідомлення про підозру ще 50 суддям АР Крим та міста Севастополя, які зрадили народові України.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Управлінням з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України розслідується злочин, передбачений ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), вчинений суддями АР Крим та міста Севастополя", - йдеться у повідомленні.

Так, у травні 2015 року на підставі зібраних доказів головний військовий прокурор Анатолій Матіос підписав повідомлення про підозру у вчиненні державної зради 276 суддям. 29 січня він підписав повідомлення про підозру ще 50 суддям АР Крим та міста Севастополя, які зрадили народові України. З 16 березня 2014 року і дотепер вони сприяють становленню окупаційної влади та недопущенню контролю української влади на півострові та "здійснюють правосуддя від імені Російської Федерації за російським матеріальним та процесуальним правом як судді незаконно створених на тимчасово окупованій території України судових органів".

Робота зі збору доказів триває: "При цьому слід зазначити, що основна доказова база, яка свідчить про вчинення державної зради суддями, знаходиться на тимчасово окупованій території півострова Крим (рішення, вироки, постанови суддів та інші документи). Дана обставина значно ускладнює розслідування".

Санкція ч. 1 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Список кримських суддів-зрадників, які отримали підозру оприлюднений на сайті Генпрокуратури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-