Справу Юри Єнакієвського закрили через

Справу Юри Єнакієвського закрили через "прокурора-неробу"

Укрінформ
Суд змусив заступника Генерального прокурора закрити кримінальне провадження за фактом розкрадання Юрієм Іванющенком державних коштів, отриманих Україною від продажу квот Японії на викиди парникових газів згідно з Кіотським протоколом.

Як з'ясували "Наші гроші", про це свідчить ухвала Солом'янського райсуду м.Києва від 27 січня.

Заступник генпрокурора Юрій Столярчук мав винести постанову про закриття провадження №42015000000000207 протягом трьох днів. Ухвала оскарженню не підлягала.

За цим кримінальним провадженням Іванющенка підозрювали у незаконному збагаченні на 72 млн швейцарських франків, що за курсом НБУ становить 1,88 млрд грн, та в заволодінні 170 млн грн державних коштів, отриманих Україною від продажу квот Японії на викиди парникових газів згідно з Кіотським протоколом.

Рішення суду ухвалене за скаргою адвоката Іванющенка Юрія Колеснікова, який поскаржився на бездіяльність заступника генпрокурора у розслідуванні кримінальної справи.

«За останній рік не прийнято жодного процесуального рішення, що є порушенням прав громадянина Іванющенка, якого без наявності достатніх підстав підозрюють у вчиненні злочину, обмежено в пересуванні, щодо рухомого та нерухомого майна якого прийнято рішення про накладення арешту. У зв’язку із неналежним здійсненням своїх обов’язків, прокурор, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні №42015000000000207, не забезпечив швидке, повне та неупереджене розслідування вказаного кримінального правопорушення», – йдеться в заяві.

Зокрема, заступник генпрокурора не спростував, що ТОВ «Карпатибудінвест», яким опосередковано володіла сім’я Іванющенка, законно отримало кошти від ДП «Держекоінвест».

Адвокат повідомив, що терміни досудового розслідування щодо Іванющенка закінчилися, а рішення про їх продовження не ухвалювалися. Термін досудового розслідування для важких злочинів становить один рік і обраховується з моменту повідомлення про підозру. У випадку з Іванющенком - з 29.12.2014 року.

Провадження було порушено за заявою про злочин, що надійшла до Генпрокуратури від «Центру протидії корупції» 05.12.2014 року.

При цьому вже після порушення кримінального провадження «Карпатибудінвест» за рішенням суду стягнув 25 млн грн боргу з «Держекоінвесту».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-