Прокуратура Берліна відкрила справу через брехню російського журналіста

Прокуратура Берліна відкрила справу через брехню російського журналіста

Укрінформ
Берлінська прокуратура розпочала попереднє розслідування щодо кореспондента російського Першого каналу Івана Благого.

Про це DW у неділю, 7 лютого, повідомив німецький адвокат Мартін Лютле, чиє клопотання про перевірку законності сюжету Благого про нібито викрадену і зґвалтовану російськомовну дівчину Лізу Ф. стало підставою для відкриття кримінальної справи.

За словами Лютле, берлінська прокуратура повідомила про початок розслідування, що означає, що у відомстві "вивчають надані докази". На даний момент відносно Івана Благого існує "проста підозра" (Anfangsverdacht), що необхідно для початку дізнання, пояснив адвокат.

У січні Мартін Лютле звернувся до прокуратури Берліна з клопотанням про перевірку законності сюжету, що вийшов в ефір російського Першого каналу. Його автор, журналіст Іван Благой розповів історію нібито зґвалтування у Берліні 13-річної російськомовної дівчинки мігрантами з арабських країн. Лютле повідомив DW, що телесюжет знятий у дусі російської пропаганди і служить для розпалювання міжнаціональної ворожнечі. За його словами, за вчинені дії російському журналістові загрожує від трьох місяців до п'яти років тюремного ув'язнення.

Представник міської прокуратури Берліна Мартін Штельтнер (Martin Steltner) пізніше повідомив, що справу 13-річної Лізи з Берліна розкрито. За даними влади, протягом 30 годин відсутності щодо дівчини не були скоєні "ані зґвалтування, ані взагалі будь-які сексуальні дії". У ніч свого зникнення 11 січня дівчина переховувалась від батьків вдома у свого друга. При цьому в прокуратурі триває слідство у справі про сексуальне насильство стосовно дівчинки, вчинене до 11 січня. У цій справі проходять двоє чоловіків турецького походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-