Ватажок терористів як зміг пояснив навіщо викрав професора Козловського

Ватажок терористів як зміг пояснив навіщо викрав професора Козловського

Укрінформ
Бойовики "ДНР" заявили, що вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, який був викрадений в Донецьку, міг "дестабілізувати ситуацію" на території ОРДО.

Про це заявив, екс-командир донецького спецпідрозділу СБУ "Альфа", нині ватажок бандформування "Восток" Олександр Ходаковський, передають "Новости Донбасса".

"Що стосується пана Козловського, то за моєю інформацією, там виявлені множинні зв'язки з різного роду організаціями, що перебувають в Україні, які займаються деструктивною діяльністю тут. Він, з відсиланням до свого поважного віку, мабуть був зручною фігурою, щоб проводити певну роботу", - заявив він.

Ходаковський розповів, що Козловський спілкувався "з представниками різних релігійних конфесій, включаючи мусульман".

"А ви повинні розуміти, що у нас тільки в одній Макіївці близько 20 тисяч мусульман призовного віку. Ми вже більше року маємо інформацію про спроби впровадження, скажімо так, різних, які прибули із Сирії, з інших регіонів, проповідників, який сповідують вкрай радикальні погляди і позиції: те, що відбувалося в Чечні, те що відбувається в Дагестані, і з нашою молоддю вже почали в цьому контексті працювати. І не виключено, що хтось використовує подібного роду взаємини, подібного роду роботу, для того, щоб дестабілізувати ситуацію у нас всередині", - заявив він.

Наприкінці січня Донецьком пройшла хвиля викрадень волонтерів та активістів, нагадує веб-видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-