Силовики показали зброю, з якої розстрілювали Майдан

Силовики показали зброю, з якої розстрілювали Майдан

Фото
Укрінформ
Зброю, з якої вбивали учасників Євромайдану, знайшли у водоймі та прибережній смузі в Голосіївському районі Києва. 

Про це заявив у суботу на прес-конференції керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук, інформує прес-центр СБУ.

Він уточнив, що співробітники СБУ знайшли схрон у серпні 2015 року та вилучили з нього складові частини двадцяти трьох автоматів Калашникова та фрагменти мисливської рушниці. Більшість деталей зброї була спеціально пошкоджена, зокрема знищені усі серійні номери.

Знайдену зброю передали на експертизу, яка тривала півроку. "Я вдячний усім нашим співробітникам, які відпрацьовували цю справу. Вдячний фахівцям Національного університету "КПІ" які за унікальними методиками зробили неможливе - відтворили маркувальні позначення на зброї", - наголосив Остафійчук.

У свою чергу начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк підтвердив, що зброя фігурує у справі розстрілу учасників Революції Гідності та належить спецроті київського "Беркута". Саме з неї відбувався розстріл мирних людей на вулиці Інститутській у Києві. Після кривавих подій вона зникла та за словами командира роти була начебто передана кримському підрозділу до анексії півострова.

Дванадцять ідентифікованих одиниць зброї Служба безпеки передала в Генпркуратуру для долучення до матеріалів справи з розстрілу учасників Революції Гідності. Результати експертизи СБУ надіслала в усі правоохоронні органи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-