Ні копійки з активів Януковича в бюджет не повернули - Касько

Ні копійки з активів Януковича в бюджет не повернули - Касько

Укрінформ
За весь минулий рік в український бюджет були повернуті близько 300 тисяч гривень так званих корупційних коштів, але грошей родини Януковича серед них немає.

Про це в інтерв'ю ЛІГА.net заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько.

"Все, що повернули, не стосується активів колишніх чиновників. Та й із самою цією цифрою цікаво йдуть справи", - сказав Касько.

Він уточнив, що в бюджеті є статті, які стосуються повернення коштів, отриманих в результаті корупці, що кримінально карається: "Будь-якої. Депутата сільської ради, міліціонера, прокурора. І рішення про те, на який саме рахунок/статтю бюджету їх направляти після конфіскації, приймає виконавча служба. Насправді, таких коштів на підставі вироків суду минулоріч було близько 300 тисяч гривень. Але із цих 300 тисяч немає ні копійки коштів колишніх чиновників", - додав заступник генпрокурора.

На уточнююче питання, чи означає це, що на даний момент ні копійки з активів Януковича не повернуто, Касько відповів: "Ні. Тому що на сьогоднішній день немає жодного обвинувального вироку українського суду щодо колишніх чиновників із санкційного списку. Навіть першої інстанції. Не кажучи вже про вироки, що набрали чинності. Жодного".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-